ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ SOSLU SOĞUK BALIK

Soslu Soğuk Balık

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu Soğuk Balık Tarifi İçin malzemeler

Haşlama için:

  • 750 gr beyaz etli balık
  • 4 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 10 adet karabiber tanesi
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kekik

Sos için:

  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Soslu Soğuk Balık Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın. 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın. 

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın. Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin. 

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın. Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!