Portakal Soslu Meyve Tatlısı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Portakal Soslu Meyve Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 3 portakal
- 3 kivi
- 3.5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı su
- 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Portakal Soslu Meyve Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 2 portakalı ve kivileri soyun. Her birini yarım santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Servis tabağına değişimli olarak dizin.
- 1 portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Tereyağını tavada eritip portakal suyu ve toz şekeri ilave edin.
- Şeker eriyince portakal kabuğu rendesini ekleyin. Nişastayı 2 kaşık suda eriyinceye kadar karıştırıp tavaya ilave edin.
- Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Fıstığı serpip ateşten alın. Hazırladığınız sosu sıcak olarak meyvelerin üzerine döküp hemen servis yapın.

Dergide bu ay neler var?