ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ KRAKER VE FASULYELİ DİP SOS

Kraker Ve Fasulyeli Dip Sos

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kraker Ve Fasulyeli Dip Sos Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates
  • 3/4 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kraker için

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 tatlı kaşığı kurutulmuş soğan
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 4~6 yemek kaşığı su

Süslemek için

  • Kıvırcık maydanoz yaprağı

Kraker Ve Fasulyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?

Kraker için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. İki yağlı kağıt arasında hamuru ince şekilde açın. Açtığınız hamuru dikdörtgen parçalara kesin. Önceden ısıtılm��ş 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dip sos için gereken tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırın. Bir kaseye alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıvırcık maydanoz yaprağıyla süsleyin. Yanında krakerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!