ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ İNCİR VE HARDAL SOSU

İncir Ve Hardal Sosu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncir Ve Hardal Sosu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • 8 büyük boy kuru incir (iri doğranmış)
  • 2 dal taze biberiye
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 60 gr tereyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 100 gr tereyağı
  • 4 arpacık soğan (minik küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı beyaz şarap sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı tane hardal

İncir Ve Hardal Sosu Nasıl Yapılır?

İncir sosu için 60 gr tereyağını bir tencerede eritin. İri doğranmış incirleri, ince doğranmış biberiyeyi ilave edin ve soteleyin. Beyaz şarap sirkesi, su, çubuk tarçın ve 1 yemek kaşığı bal ilave edin. 40-50 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp çubuk tarçını tencereden çıkarın. Sosu blenderle ezin. Püre haline gelen sosa, tuz ve çekilmiş tane karabiber ilave edin. Tane hardallı sos için, 100 gr tereyağının yarısını sos tenceresinde eritip soğanı soteleyin. Üzerine sirkeyi ilave edin ve sotelemeye devam edin. Daha sonra beyaz şarap sirkesi ve kremayı ekleyin. 10 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Kalan tereyağı, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!