Fırında Pırasalı Levrek

22 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Fırında Pırasalı Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Pırasalı Levrek için

Malzemeler

  • 1 kg levrek fileto
  • 1 kg pırasa
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı anason
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Pırasalı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Pırasayı temizleyip incecik dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin. 
  2. Balık filetoları fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini dizip pırasaları ekleyin.
  3. Zeytinyağı, su, limon suyu, tuz, anason ve karabiberi ilave edip üzerini alüminyum kağıtla kaplayın. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp limon dilimlerini çıkarın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo