Safranlı Peynir Helvası

Safranlı Peynir Helvası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Safranlı Peynir Helvası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 500 gr tuzsuz dil peyniri
  • 400 gr un
  • 100 gr irmik
  • 750 gr toz şeker
  • 1 tutam toz safran

Süslemek için

  • Nar taneleri
  • Rendelenmiş hindistancevizi
Safranlı Peynir Helvası

Nasıl Yapılır

Safranlı peynir helvası kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

  1. Dil peynirini küçük parçalar şeklinde kesin. Tereyağını tavada eritip peynir ve safranı ekleyin.
  2. Peynir iyice eridikten sonra irmik ve unu azar azar ekleyin. Un ve irmiğin rengi değişene ve kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Şekeri ekleyip pişirmeye devam edin.Helvayı ocaktan alıp dikdörtgen bir tepsinin içine dökün ve üzerini kaşığın tersiyle düzeltin.
  4. Helvayı iyice soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin.
  5. Servis tabağına alıp üzerlerini hindistancevizi ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Balkan ülkelerinde ve Trakya'da meşhur olan pratik peynir helvası tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo