Peynir Helvası

Peynir Helvası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynir Helvası için

Malzemeler

  • 600 gr tuzsuz taze peynir
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr irmik
  • File antep fıstığı
  • 1.5 bardağı toz şeker
Peynir Helvası

Nasıl Yapılır

Peyniri rendeleyin ve 1.5 çay bardağı kadarını ayırın. Geri kalanını tavaya alın ve orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın. İrmiği ilave edin ve kavurarak pişirin. Kalan peyniri ve şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Helvayı ocaktan alıp yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Antep fıstığıyla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo