ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİR HELVASI

Peynir helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynir helvası tarifi için malzemeler

  • 600 gr tuzsuz taze peynir
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr irmik
  • File antep fıstığı
  • 1.5 bardağı toz şeker

Peynir helvası Nasıl Yapılır

Peyniri rendeleyin ve 1.5 çay bardağı kadarını ayırın. Geri kalanını tavaya alın ve orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın. İrmiği ilave edin ve kavurarak pişirin. Kalan peyniri ve şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Helvayı ocaktan alıp yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Antep fıstığıyla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.