ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ VE BADEMLİ KABAK

Peynirli Ve Bademli Kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Bademli Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 50 gr badem
  • 150 gr keçi peyniri
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • Nane yaprakları

Peynirli Ve Bademli Kabak Nasıl Yapılır?

Biberin çekirdeklerini temizleyip 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Badem ve fıstıkları tereyağı ile kavurun. Kabakları 1 cm kalınlığında dilimleyip iki tarafına da zeytinyağı sürün ve ızgarada önlü arkalı pişirin. Kabak dilimlerini tabağa alıp tuz, karabiber serpiştirin. Peyniri iri parçalar halinde üzerine yerleştirin. Biber, fıstık ve bademleri serpin. Nane yapraklarını ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!