Peynirli Lavaş Çanağı

Peynirli Lavaş Çanağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Lavaş Çanağı için

Malzemeler

  • 4 lavaş ekmek
  • 400 gr lor peyniri
  • 1 paket labne peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal mercanköşk
  • 3 dal frenksoğanı
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Peynirli Lavaş Çanağı

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Maydanoz, mercanköşk ve frenksoğanını temizleyip doğrayın. Lor peyniri ile labne peynirini bir kasede karıştırın. Maydanoz, mercanköşk ve frenksoğanını ekleyip karıştırın.

Lavaş ekmekleri yağlanmış 4 kaseye şeklini alacak şekilde yerleştirin. İçlerine peynirli karışımı paylaştırıp orta kısımlarını havuz gibi açın. Bu yerlere birer yumurta kırıp toz biber serpin.

Yumurta sarısını 1 kaşık sıvıyağ ile karıştırıp ekmeğin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo