ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ LAVAŞ ÇANAĞI

Peynirli Lavaş Çanağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Lavaş Çanağı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 lavaş ekmek
  • 400 gr lor peyniri
  • 1 paket labne peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal mercanköşk
  • 3 dal frenksoğanı
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Peynirli Lavaş Çanağı Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Maydanoz, mercanköşk ve frenksoğanını temizleyip doğrayın. Lor peyniri ile labne peynirini bir kasede karıştırın. Maydanoz, mercanköşk ve frenksoğanını ekleyip karıştırın.

Lavaş ekmekleri yağlanmış 4 kaseye şeklini alacak şekilde yerleştirin. İçlerine peynirli karışımı paylaştırıp orta kısımlarını havuz gibi açın. Bu yerlere birer yumurta kırıp toz biber serpin.

Yumurta sarısını 1 kaşık sıvıyağ ile karıştırıp ekmeğin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!