ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LOR PEYNİRLİ FAVA KROKET

Lor Peynirli Fava Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Fava Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kase bakla içi
  • 5 kahve fincanı un
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kasesi lor peyniri
  • 4 dal taze soğan 

Kızartma için;

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Lor Peynirli Fava Kroket Nasıl Yapılır?

  • Bakla içini kaynar tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.
  • Yarısını robotta ezerek püre haline getirin. Kalan yarısını keskin bir bıçakla ince ince kıyın. 
  • Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Unu derin bir kaba alın. 2 yumurta, margarin, bakla püresi, doğranmış bakla, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 25-30 dakika bekletin.
  • Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Yeşil saplarını ince ince doğrayın.
  • Derin bir kaba alıp lor peyniri, 1 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Baklalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp bastırarak inceltin.
  • Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı peynirli karışım yerleştirip iki ucunu birleştirin. Kızgın yağda kızartın.

    Afiyet olsun.

    Balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışan klasik fava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!