Lor Peynirli Fava Kroket

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Lor Peynirli Fava Kroket
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Fava Kroket için

Malzemeler

  • 2 kase bakla içi
  • 5 kahve fincanı un
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kasesi lor peyniri
  • 4 dal taze soğan 

Kızartma için;

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Lor Peynirli Fava Kroket

Nasıl Yapılır

  1. Bakla içini kaynar tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.
  2. Yarısını robotta ezerek püre haline getirin. Kalan yarısını keskin bir bıçakla ince ince kıyın. 
  3. Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Unu derin bir kaba alın. 2 yumurta, margarin, bakla püresi, doğranmış bakla, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 25-30 dakika bekletin.
  4. Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Yeşil saplarını ince ince doğrayın.
  5. Derin bir kaba alıp lor peyniri, 1 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  6. Baklalı karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp bastırarak inceltin.
  7. Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı peynirli karışım yerleştirip iki ucunu birleştirin. Kızgın yağda kızartın.

    Afiyet olsun.

    Balık ve et yemeklerinin yanına çok yakışan klasik fava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo