ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER FIRINDA LORLU ENGİNAR

Fırında Lorlu Enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Lorlu Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 enginar
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 4 yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Lorlu Enginar Nasıl Yapılır?

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kasede lor peyniri, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış taze soğan, ekmek içi, küp doğranmış kırmızıbiber, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Enginarların üzerine zeytinyağı gezdirin ve karışımı üzerlerine paylaştırın. 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!