Fırında Lorlu Enginar

27 Kasım 2025 tarihinde güncellendi.
Fırında Lorlu Enginar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Lorlu Enginar için

Malzemeler

  • 4 enginar
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 4 yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Lorlu Enginar

Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kasede lor peyniri, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış taze soğan, ekmek içi, küp doğranmış kırmızıbiber, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Enginarların üzerine zeytinyağı gezdirin ve karışımı üzerlerine paylaştırın. 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo