Tarçınlı Fıstık Ezmesi

Tarçınlı Fıstık Ezmesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tarçınlı Fıstık Ezmesi için

Malzemeler

  • 200 gr tuzsuz yer fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
Tarçınlı Fıstık Ezmesi

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fıstıkların kabuklarını soyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve arada karıştırarak fırında 10 dakika kavurun. Fırından çıkarıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Fıstıkları mutfak robotuna alarak tuz ve vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika robotu çalıştırın. Ufalanmış fıstığın 1-2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Kalanına tarçını ekleyerek krem kıvamına gelinceye kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Ayırdığınız fıstıkları karışıma ilave edin. Sterilize edilmiş bir kavanoza doldurarak buzdolabında saklayın. Dilediğiniz zaman servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo