ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER TARÇINLI FISTIK EZMESİ

Tarçınlı fıstık ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı fıstık ezmesi tarifi için malzemeler

  • 200 gr tuzsuz yer fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya

Tarçınlı fıstık ezmesi Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fıstıkların kabuklarını soyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve arada karıştırarak fırında 10 dakika kavurun. Fırından çıkarıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Fıstıkları mutfak robotuna alarak tuz ve vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika robotu çalıştırın. Ufalanmış fıstığın 1-2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Kalanına tarçını ekleyerek krem kıvamına gelinceye kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Ayırdığınız fıstıkları karışıma ilave edin. Sterilize edilmiş bir kavanoza doldurarak buzdolabında saklayın. Dilediğiniz zaman servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.