Marmelatlı kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Marmelatlı kurabiye tarifi için malzemeler
- 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı pudra şekeri 1.5 su bardağı tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kasesi ayva veya elma marmeladı
Marmelatlı kurabiye Nasıl Yapılır
Un, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı, yumurta, tarçın ve toz fındığı mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırın.
Hazırladığınız hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Kalıpla veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yuvarlakların yarısının orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarın. Tam olan halkaların üzerine ortası delik halkaları yerleştirin.
Delik kısımları marmelat ile doldurup hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri veya kakao serperek servis yapın.
Hazırladığınız hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Kalıpla veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yuvarlakların yarısının orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarın. Tam olan halkaların üzerine ortası delik halkaları yerleştirin.
Delik kısımları marmelat ile doldurup hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri veya kakao serperek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!