ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER İNCİRLİ, ANTEP FISTIKLI VE BALLI TOPLAR

İncirli, Antep fıstıklı ve ballı toplar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli, Antep fıstıklı ve ballı toplar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr file Antep fıstığı
  • 50 gr tuzsuz badem içi
  • 100 gr hurma
  • 200 gr kurutulmuş incir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Kakao

İncirli, Antep fıstıklı ve ballı toplar Nasıl Yapılır

Antep fıstığı ve bademleri mutfak robotuna alıp ufalayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğranmış incirlerle birlikte mutfak robotuna ekleyin. Robotu tekrar çalıştırıp malzemeleri biraz daha ezin. Portakal kabuğu, bal ve tarçını ilave edip bir süre daha mutfak robotunu çalıştırın. Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine hafifçe kakao serpip servis yapın.
Kuru incir: Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla tam bir sağlık deposudur. Geleneksel birçok tatlının yapımında kullanılan incirle reçel ve pekmez de hazırlayabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.