ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER HALIŞKA

Halışka

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Halışka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı çökelek
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş veya ufalanmış beyaz peynir
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi

Halışka Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasına bir çukur açın. Yumurta, tuz ve suyun yarısını ekleyin. Kalan suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun (hamur dinlenince yumuşar. Sertliği bu durum dikkate alınarak ayarlanmalı). Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bu hamurdan bir beze yapın ve 3-4 milimetre kalınlığında bir yufka açın. Yufkadan 6-7’şer cm’lik kareler kesin ve bunları hafif unlanmış bir beze dizin. Kesme işlemi bitince yufka parçalarının üzerini bezle örtün ve 1-2 saat bekletin. Suyu kaynatıp tuz ekleyin. Hamur parçalarını ilave edip 7-8 dakika pişirin. Çökeleği, çok kurumamasına dikkat ederek 160 derecede 15 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin. Hamur parçalarının suyunu süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirip ufalanmış beyaz peynir, ceviz ve çökeleği serpin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!