Halışka

Halışka
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Halışka için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı çökelek
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş veya ufalanmış beyaz peynir
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
Halışka

Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasına bir çukur açın. Yumurta, tuz ve suyun yarısını ekleyin. Kalan suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun (hamur dinlenince yumuşar. Sertliği bu durum dikkate alınarak ayarlanmalı). Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bu hamurdan bir beze yapın ve 3-4 milimetre kalınlığında bir yufka açın. Yufkadan 6-7’şer cm’lik kareler kesin ve bunları hafif unlanmış bir beze dizin. Kesme işlemi bitince yufka parçalarının üzerini bezle örtün ve 1-2 saat bekletin. Suyu kaynatıp tuz ekleyin. Hamur parçalarını ilave edip 7-8 dakika pişirin. Çökeleği, çok kurumamasına dikkat ederek 160 derecede 15 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin. Hamur parçalarının suyunu süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirip ufalanmış beyaz peynir, ceviz ve çökeleği serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo