Cevizli Pay

Cevizli Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Cevizli Pay için

Malzemeler

Hamur Malzemesi

  • 3.5 bardak un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 

İç malzeme:

  • 10 yumurta
  • 250 gr glikoz
  • 1.5 su bardağı esmer şeker
  • 2.5 kahve fincanı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 4 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cevizli Pay

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın. Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin. 

İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın. Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. 

Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, elmalı ve taze cevizli pay tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu : Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo