ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZLİ PAY

CEVİZLİ PAY

12 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli pay tarifi için malzemeler
  • Hamur Malzemesi 3.5 bardak un 2 su bardağı pudra şekeri 300 gr margarin 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın İç malzeme: 10 yumurta 250 gr glikoz 1.5 su bardağı esmer şeker 2.5 kahve fincanı tereyağı Yarım su bardağı su 4 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cevizli pay Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın. Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin. 

İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın. Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın. 

Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Şefin Yorumu :
Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.