ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ÇAM FISTIKLI MİNİ LAHMACUN

Çam Fıstıklı Mini Lahmacun

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çam Fıstıklı Mini Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 1.5 kg yağsız dana eti
  • 2 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı

Çam Fıstıklı Mini Lahmacun Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Dana etini bıçakla kıyın. Eti tencereye alıp kavurmaya başlayın. Kıyılmış soğan, tereyağı, çam fıstıkları ve nar ekşisini ekleyip pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 2 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Üzerlerine etli harcı paylaştırıp hamurların dört kenarından yukarı doğru kaldırıp uç kısımlarını yapıştırın. Kenarlarına sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Çam fıstığı:
Fıstık çamının kozalaklarında yetişen kalorisi yüksek bir kabuklu yemiş olan çam fıstığı, tüketildiğinde vücuda yüksek oranda enerji verir. Kalorisi oldukça yüksek olduğundan form tutmak isteyenler için belirli miktarlarda tüketilmesi önerilir.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!