Çam Fıstıklı Mini Lahmacun

Çam Fıstıklı Mini Lahmacun
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çam Fıstıklı Mini Lahmacun için

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 1.5 kg yağsız dana eti
  • 2 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı
Çam Fıstıklı Mini Lahmacun

Nasıl Yapılır

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Dana etini bıçakla kıyın. Eti tencereye alıp kavurmaya başlayın. Kıyılmış soğan, tereyağı, çam fıstıkları ve nar ekşisini ekleyip pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 2 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Üzerlerine etli harcı paylaştırıp hamurların dört kenarından yukarı doğru kaldırıp uç kısımlarını yapıştırın. Kenarlarına sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Çam fıstığı:
Fıstık çamının kozalaklarında yetişen kalorisi yüksek bir kabuklu yemiş olan çam fıstığı, tüketildiğinde vücuda yüksek oranda enerji verir. Kalorisi oldukça yüksek olduğundan form tutmak isteyenler için belirli miktarlarda tüketilmesi önerilir.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo