ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BOL CEVİZLİ TART

Bol Cevizli Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bol Cevizli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 185 gr un
  • 55 gr pudra şekeri
  • 30 gr ince çekilmiş badem içi
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 50 gr fındık içi
  • 50 gr pecan cevizi içi
  • 100 gr ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 40 gr tereyağı
  • 180 ml akçaağaç şurubu

Bol Cevizli Tart Nasıl Yapılır?

Un, pudra şekeri, ince çekilmiş badem ve tereyağını mutfak robotuna alıp yoğurun (elde yoğuracaksanız tereyağının ısınmaması için hızlıca yoğurmalısınız). Yumurta sarısını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru 6-8 bezeye ayırıp içleri yağlanmış küçük tart kalıplarının içine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerlerine birer parça yağlı kağıt yayıp avuç dolusu bakliyat ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tartları fırından alıp üzerlerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları kaldırın. Oda ısısına gelene kadar bekletin. İç harcı için, tereyağı ve şekeri tavada ısıtın. Bütün kuruyemişleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Akçaağaç şurubunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Tart hamurlarının üzerine harcı paylaştırın. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!