Bademli Çubuklar

Bademli Çubuklar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Çubuklar için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş badem
  • Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 8 baklava yufkası
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şeker
Bademli Çubuklar

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Badem, Antep fıstığı, toz şeker, gülsuyu ve tarçını karıştırın.

Baklava yufkalarını üç eşit parça halinde kesin. Tereyağını eritin. Her yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.

Bir kenarına fıstıklı karışımdan paylaştırıp, kenarları kıvırıp, sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo