ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BADEMLİ ÇUBUKLAR

Bademli Çubuklar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Çubuklar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş badem
  • Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 8 baklava yufkası
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şeker

Bademli Çubuklar Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Badem, Antep fıstığı, toz şeker, gülsuyu ve tarçını karıştırın.

Baklava yufkalarını üç eşit parça halinde kesin. Tereyağını eritin. Her yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.

Bir kenarına fıstıklı karışımdan paylaştırıp, kenarları kıvırıp, sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!