Pani Puri

Hindistan mufağının sevilen yemeklerinden pani puri, kızarmış hamur içerisindeki harç ile lezzetli bir yemektir. Hindistan'a özgü hazırlanan soslar ile birlikte tüketilir. Kızartılmış hamurun çıtırı, harcın lezzeti ve suyun yumuşaklığı ile bu lezzete bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa pani puri tarifinin detayları aşağıda.
Pani Puri Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Farklı soslar ile birlikte tüketebilirsiniz.
Hint mutfağından nefis hint böreği, keşmir pilavı ve gulab jamun tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Pani Puri Tarifi İçin malzemeler
Harç için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 5 dal taze kişniş
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
- 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
- 1 su bardağı su
- 2 kaşık şeker
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Pani Puri Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
- Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
- Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
- Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
- Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
- Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
- Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
- Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
- Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
- Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
- Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
- İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR