ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ HİNT BÖREĞİ

Hint böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hint böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kıyılmış acı biber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 8 kare milföy hamuru

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Naneli yoğurt için

  • 200 gr yoğurt
  • Yarım su bardağı ayran
  • 3 yemek kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Hint böreği Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalar şeklinde kesin. Patates, haşlanmış bezelye, kuş üzümü, kişniş, limon suyu, kimyon, kırmızı toz biber, kıyılmış acı biber ve tarçını bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarını 10 cmlik daireler şeklinde kesin. Kestiğiniz dairenin bir tarafına hazırladığınız karışımı paylaştırın. Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kapadığınız kenarları açılmaması için çatal ucuyla ezerek birleştirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Naneli yoğurt için, yoğurt, ayran, nane ve kimyonu bir kasede karıştırın. Börekle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.