ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HİNT BÖREĞİ

Hint Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hint Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kıyılmış acı biber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 8 kare milföy hamuru

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Naneli yoğurt için

  • 200 gr yoğurt
  • Yarım su bardağı ayran
  • 3 yemek kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Hint Böreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalar şeklinde kesin.
  • Patates, haşlanmış bezelye, kuş üzümü, kişniş, limon suyu, kimyon, kırmızı toz biber, kıyılmış acı biber ve tarçını bir kapta karıştırın.
  • Milföy hamurlarını 10 cmlik daireler şeklinde kesin. Kestiğiniz dairenin bir tarafına hazırladığınız karışımı paylaştırın.
  • Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kapadığınız kenarları açılmaması için çatal ucuyla ezerek birleştirin.
  • Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Naneli yoğurt için, yoğurt, ayran, nane ve kimyonu bir kasede karıştırın. Börekle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!