Yoğurt Soslu Tavuk

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg tavuk but
- Yarım su bardağı light süt
- 150 gr süzme yoğurt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 tutam zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 30 gr file badem
- 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yoğurt Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.
Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.
Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.
Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR