ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ YOĞURT SOSLU TAVUK

Yoğurt Soslu Tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • Yarım su bardağı light süt
  • 150 gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  köri
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 30 gr file badem
  • 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.

Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 2-3 dakika  karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve  sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!