ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ SİYAH MERCİMEKLİ VEGAN KARNIYARIK

Siyah Mercimekli Vegan Karnıyarık

Siyah mercimekli vegan karnıyarık

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den vegan beslenenler için düşük kalorili lezzetli karnıyarık tarifini sizlere sunuyoruzç Protein bakımından zengin olan bu yemek, vegan menülerinde önemli bir yere sahiptir.

Alternatif olarak soya kıyması ile hazırlanan vegan karnıyarık ve vegan tantuni tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Siyah Mercimekli Vegan Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış siyah mercimek (ya da başka bir bakliyat)
  • Yeşillik
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Kapya biber
  • Domates
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Siyah Mercimekli Vegan Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
  • Uzunlamasına ikiye bölüp, zeytinyağı ve tuzla iç kısmını ezin.
  • Kalan malzemelerle bir salata hazırlayıp, patlıcanın içine bolca ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!