ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ MAYONEZ SOSLU KAPARİLİ SÖĞÜS ET

> MAYONEZ SOSLU KAPARİLİ SÖĞÜS ET
2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayonez soslu kaparili söğüs et tarifi için malzemeler
  • 400 gr dana but 2 havuç 160 gr light konserve tonbalığı Yarım su bardağı light mayonez 1 su bardağı light yoğurt Tuz 2 çorba kaşığı kapari 2 taze soğan 2 defneyaprağı Birkaç salata yaprağı
Mayonez soslu kaparili söğüs et Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.