ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ MAYONEZ SOSLU KAPARİLİ SÖĞÜS ET

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana but
  • 2 havuç
  • 160 gr light konserve ton balığı
  • Yarım su bardağı light mayonez
  • 1 su bardağı light yoğurt
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 2 taze soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Birkaç salata yaprağı

Mayonez Soslu Kaparili Söğüs Et Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!