Kurabiye Ekmek

25 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi.
Kurabiye Ekmek

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den veganlar için yemeklerin yanında tüketebileceğiniz sağlıklı bir ekmek tarifini sizlere sunuyoruz. Yapımında yulaf unu, ceviz, keten tohumu, chia tohumu ve badem kullanılan bu ekmek, sıcak bir şekilde servis edilmelidir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kurabiye Ekmek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı yulaf unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu (ya da farklı bir undan 4 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı badem-kabak çekirdeği içi karışımı
  • 1 su bardağı su
Kurabiye Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Keten tohumlarını mutfak robotunda çektirin.
  2. Chia tohumlarıyla karıştırıp, üzerine çeyrek çay bardağı kadar ılık su koyduktan sonra jelleşmesi için kenarda bekletin.
  3. Cevizleri; yarısı toz, yarısı hafif iri kalacak şekilde mutfak robotundan geçirin.
  4. Tüm malzemeleri ve jelleşen chia-keten tohumu karışımını iyice harmanladıktan sonra orta sertlikte bir hamur elde edin.
  5. Elle şekil verilebilecek bir hamur elde edene su ekleyin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde somun ekmek şeklini verdikten sonra 175 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo