ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ WAFFLE

Hindistan Cevizi Sütlü Waffle

Hindistan cevizi sütlü waffle

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizi Sütlü Waffle Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 g glütensiz un
  • 100 ml Hindistan cevizi sütü
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı deniz tuzu
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü

Hindistan Cevizi Sütlü Waffle Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları bir kaba alın ve kabarana kadar çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından waffle makinesini ısıtın (Bu adımda zaman kazanmak için tereyağı kullanabilirsiniz).
  • Daha sonra hazırladığınız karışımın yarım su bardağı kadarını waffle makinesine bırakın ve üzeri altın rengini alana kadar pişirin. Servis ederken üzerini meyve ve glütensiz şuruplarla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Doğal tatlandırıcılarla hazırlanan meyveli waffle tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!