ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HAVUÇLU, TARÇINLI, FISTIK EZMELİ PİŞMEYEN PASTA

Havuçlu, Tarçınlı, Fıstık Ezmeli Pişmeyen Pasta

Havuçlu, tarçınlı, fıstık ezmeli pişmeyen pasta

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den vegan beslenenler için pratik ve lezzetli bir pasta tarifimiz var.

Mozaik pasta görünümlü vegan brownie ve çilekli pişmeyen cheesecake tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu, Tarçınlı, Fıstık Ezmeli Pişmeyen Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı ceviz, badem, fındık karışımı
  • 8 adet hurma (suda bekleyip yumuşamış)
  • 2 küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 1 su bardağı çiğ kaju (5-6 saat suda beklemiş)
  • 1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (ya da başka bir tatlandırıcı)

Havuçlu, Tarçınlı, Fıstık Ezmeli Pişmeyen Pasta Nasıl Yapılır?

  • Hurmaları ve kajuları ayrı ayrı suda bekletin.
  • Önce yulafı ve kuruyemişleri rondoda un haline getirin. Havuçları da ayrıca rondodan geçirin.
  • Hurmaların içinde beklediği sudan çok az alarak yine rondoda püre yapın ve tüm taban malzemelerini karıştırın.
  • Yaklaşık 15 cm’lik bir kalıbın dibine, bastırarak düzgünce yayın.
  • Ara katman olarak üzerine bir bütün muzu dilimleyin.
  • Krema için suda beklemiş kajuyu süzün.
  • Mutfak robotunda, diğer krema malzemeleriyle beraber pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Kremayı tabana iyice yayarak, dondurucuda en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis etmeden önce fıstık ezmesi, tarçın ve havuç şeritleriyle süsleyin.
  • Krema yumuşayınca servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!