Fish Sayadie

Fish Sayadie
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fish Sayadie için

Malzemeler

  • 150 gr lagos balığı filetosu
  • 40 gr basmati pirinci
  • Yarım nar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 250 gr ayçiçeğiyağı
  • 3 frenksoğanı
  • 1 dal zahter
  • 50 ml krema
  • 1 çay kaşığı safran
  • 20 gr yeşil mercimek
  • Yarım limon
  • Tuz
  • karabiber
Fish Sayadie

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın.
  2. Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
  3. Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın.
  4. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.

Tarifte ihtiyaç duyacağınız balık soslarını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo