ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN MUHLAMA

Vegan Muhlama

Vegan muhlama

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan beslenenler için kahvaltıları lezzet şölenine çevirecek muhlama tarifi.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Muhlama Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g eriyen vegan peynir
  • 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
  • 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Vegan Muhlama Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak eriyen vegan peynirini rendeleyin ve kenara alın.
  • Bir tavaya vegan tereyağı veya bitkisel margarini koyarak eritin. Yağ tamamen eriyince altını kısın ve üzerine mısır unu ekleyin.
  • Bir tahta kaşık yardımıyla elediğiniz unu kavurun.
  • Vegan muhlama yapımında önemli olan kısım unun yavaş yavaş kavrulmasıdır.
  • Daha sonra suyu ekleyerek yine kısık ateşte topaklanmaması için karıştırın. 
  • Birkaç dakikanın ardından rendelediğiniz peyniri de üzerine ilave edin. Peynirler eriyip muhlama kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Peynirin tuzuna göre içerisine bir miktar tuz ekleyerek ocağın altını kapatın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı yağı da ayrı bir tavada eritin, rengi kahverengiye dönünce altını kapatarak muhlamanın üzerine dökün.
  • Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!