ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ DİYABETİK TARÇINLI KEK

Diyabetik tarçınlı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Diyabetik tarçınlı kek tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • Yarım paket yulaflı bisküvi
  • 25 gr tereyağı
  • 300 gr krem peynir
  • 100 gr toz tatlandırıcı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Light krem şanti
  • Yarım su bardağı light süt
  • Frenk üzümü
  • Taze nane

Diyabetik tarçınlı kek Nasıl Yapılır

Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:20:10

Tarif için emeğinize sağlık.Tarifin içinde olan "mısır ve ürünleri" diyabetikliler için ne yazık ki yasak. Yerine başka bir ürün kullanabilir miyiz bilemiyorum? Görüntüsü harika eminim ki tadı da lezzizdir. İkilemde kaldım.

Misafir12.10.2016 17:21:56

sizde mısır nişastası yerine buğday nişastası kullanabilirsiniz.ancak nişastanın kendisinin yararlı olduğu söylenemez

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.