ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ AYVALI KEREVİZ CARPACCİO

Ayvalı Kereviz Carpaccio

Ayvalı Kereviz Carpaccio

Ayvalı kereviz carpaccio yemeğinin tok tutma özelliğinin yanı sıra vitamin açısından da oldukça zengin olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, bu yemeğin hangi malzemelerden ve nasıl yapılması gerektiğini anlattı.  

Zeytinyağı yani omega 9 ile yapacağımız yemek kalp sağlığına karşı koruyucu, kilo korumada ve kilo kaybetmede oldukça yardımcı bir yağdır. Kereviz, lif içeriğinden dolayı oldukça zengin olduğundan tokluk hissi yaratacaktır ve acıkmayı geciktirecektir. A vitamininden zengin havuçla vitamin dengemizi sağlayacaktır. Portakaldan alınan C vitamini eklediğimiz yemeğimizin besleyici değeri giderek artmakta ve vitamin açısından zengin bir hal almaktadır. 

Ayvanın antioksidant etkisi sayesinde, hipertansiyon, kalp, hiperkolesterol, diyabet ve metabolik sendroma karşı koruyucu etki sağlıyor. Kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum ve çinko açısından oldukça zengin roka ve maydanozla beraber aynı zamanda yemeğimizin glisemik indeksi düşüyor. Dolmalık fıstıkla beraber omega 3’ten zenginleştirdiğimiz yemeğimiz, aynı zamanda dolmalık fıstıkla beraber B1 ve B2 grubu vitaminlerden de zengin hale geliyor. Yüksek posası sayesinde tok tutan, acıkmayı geciktiren, zayıflamak isteyen bireyleri diyetlerinde rahatlıkla yiyebilecekleri bir zeytinyağı yemek tarifi. Kereviz ve ayva bitmeden deneyin.  

Farklı versiyonlarını denemek için pancar carpaccio ve somon carpaccio tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Kereviz Carpaccio Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 orta boy ayva
  • 1 küçük havuç
  • 2 orta boy portakal
  • Roka
  • Maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Zeytinyağı
  • Tuz 

Ayvalı Kereviz Carpaccio Nasıl Yapılır?

  • Ayvalı kereviz carpaccio için 1 rende soğanı 2 yemek kasığı zeytinyağında kavurun, içine 1 havuç rendesi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • O ikisinin pişmesine yakın 3 mm. inceliğinde dilimlediğiniz kerevizleri ve ayvaları katıp üzerine 2 portakalın suyunu ekleyin.
  • Tuz atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyunca roka yaprakları üzerine alın, yine yağsız olarak teflon tencerede kavurduğumuz dolma fıstıkları üzerine ekleyin en son olarak da ince kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!