ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ANTİOKSİDAN BROWNİE

Antioksidan brownie

Antioksidan brownie

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antioksidan brownie tarifi için malzemeler

  • 3 küçük boy pancar
  • 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü veya bal
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı (İsteğe bağlı)
  • 6 kare (30 g) bitter çikolata
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu (Glütensiz olması için karabuğday unu veya glütensiz yulaf unu kullanabilirsiniz)

Antioksidan brownie Nasıl Yapılır

@yesiltabak
22.4 bin takipçi
Sermin Yetgin

  • Fırını 180 derecede fansız olacak şekilde ayarlayın. 
  • Pancarları soymadan haşlayın (Buharda haşlayabilirsiniz). Haşladıktan sonra kabuklarını soyun.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Haşlanmış pancarları ve keçiboynuzu özünü blender’da püre olana kadar çekin.
  • Yumurta ve vanilya esansını mikser ile çırpın. Pancar püresi, eritilmiş çikolata ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Kakaoyu ilave edip tekrar çırpın. Keçiboynuzu unu ve yulaf ununu da ekleyip son kez çırpın. Yağlı kağıt serili kare fırın kabına yayın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ve 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Kırmızı kadife brownie tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.