ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARÇINLI SALYANGOZ ÇÖREK

Tarçınlı Salyangoz Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Salyangoz Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya

Dolgusu için

  • 100 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 75 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması

Süslemek için

  • Mini marshmallow
  • Beyaz çikolata sosu

Tarçınlı Salyangoz Çörek Nasıl Yapılır?

Un ve mayayı bir kapta harmanlayın. Şeker, vanilya, ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Tarçın, fındık kreması, şeker ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. Tarçınlı karışımı hamurun üzerine yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Streç filme sarıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Hamuru 2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve uç kısımlarını açıp tepsiye yatay olarak yapıştırın ve 185 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan çöreklerin üzerine beyaz çikolata sosu dökün. Kürdanlara küçük marshmallow parçaları batırıp çöreklere yerleştirerek salyangozun gözlerini oluşturun. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!