ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ MUZLU BONBON ŞEKER

Muzlu Bonbon Şeker

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Muzlu Bonbon Şeker Tarifi İçin malzemeler

  • 2 muz
  • 125 gr eritilmiş sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı çikolata parçacıkları

Muzlu Bonbon Şeker Nasıl Yapılır?

  • Muzların kabuklarını soyup uçlarını kesin. 3 santim kalınlığında dilimleyin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye doldurun. Kaseyi içinde kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine yerleştirin.
  • Çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan aldığınız çikolatanın içine margarini ekleyip ılınana kadar karıştırın. Çikolata parçacıklarını yağlı kağıdın üzerine serpiştirin.
  • Muz dilimlerini teker teker tahta şişe geçirip eritilmiş çikolataya batırın. Her birini çikolata parçacıklarına bulayın.
  • Yağlı kağıdın üzerine dizip oda sıcaklığında katılaşana kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!