Muzlu Bonbon Şeker

Muzlu Bonbon Şeker
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Bonbon Şeker için

Malzemeler

  • 2 muz
  • 125 gr eritilmiş sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı çikolata parçacıkları
Muzlu Bonbon Şeker

Nasıl Yapılır

  1. Muzların kabuklarını soyup uçlarını kesin. 3 santim kalınlığında dilimleyin.
  2. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye doldurun. Kaseyi içinde kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine yerleştirin.
  3. Çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan aldığınız çikolatanın içine margarini ekleyip ılınana kadar karıştırın. Çikolata parçacıklarını yağlı kağıdın üzerine serpiştirin.
  4. Muz dilimlerini teker teker tahta şişe geçirip eritilmiş çikolataya batırın. Her birini çikolata parçacıklarına bulayın.
  5. Yağlı kağıdın üzerine dizip oda sıcaklığında katılaşana kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo