Karamelli Patlamış Mısır

Karamelli Patlamış Mısır
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamelli Patlamış Mısır için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı glikoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 4 su bardağı patlamış mısır
Karamelli Patlamış Mısır

Nasıl Yapılır

Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın. Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın.

Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo