ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR

Karamelli Patlamış Mısır

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı glikoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 4 su bardağı patlamış mısır

Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın. Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın.

Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!