ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ KARAMELLİ ÇİKOLATA

Karamelli çikolata

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli çikolata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr kakaolu kek kırıntısı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı krema

Karamel için

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 250 gr bitter çikolata
  • Renkli pasta süsleri

Karamelli çikolata Nasıl Yapılır

Karamel için 1 su bardağı toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamel rengini alıncaya kadar eritin. Üzerine 1 kutu krema ve limon suyunu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra serin bir yerde bekletip sertleşmesini sağlayın. 200 gr bitter çikolatayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Ocaktan alıp ufaladığınız kakaolu kekin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Son olarak üzerine 3 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Alüminyum folyo üzerine her bezeyi çok ince olmayan dikdörtgen şekilde açın. Karamelden bir parça koparıp elinizle uzun rulo yapın. Dikdörtgenin uzun kenarına paylaştırıp rulo şeklinde yuvarlayın. Elinizle çatlak olan yerlerini kapatın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. Buzdola-bında donmasını bekleyin. 250 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığı-nız karamelli çikolataları erittiğiniz çikolataya batırıp her tarafını bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Çikolata donunca üzerine renkli pasta süsleri ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.