ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ KAR KEK

Kar Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kar Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • ¾ su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için

  • Patlamış mısır
  • 80 gr beyaz çikolata

Kar Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. Kremayı ekleyin. Taze zencefili ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu, tarçını ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak cevizi de ilave edip karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayıp kek hamurunu paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye ekleyip karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağını da ilave edip karıştırın. Hazırladığınız muffinlerin üzerine kremayı krema sıkma aparatı ile sıkın. Mısırların üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın vemısırların birbirine yapışmasını sağlayın. Silikon muffin kalıplarına mısırı paylaştırıp derin dondurucuda 3-4 dakika bekletin. Katılaşan mısırları kalıplardan çıkarıp muffinlerin üzerine tepeleme doldurun. Süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!