Şehrazat Tatlısı
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın.
Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın.
Pratik ve lezzetli bir şekilde sunulan Bursa usulü cevizli lokum tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.