Hindistan Cevizli Lokumlar

Hindistan Cevizli Lokumlar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Lokumlar için

Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı hindistancevizi esansı
  • 1 su bardağı rendelenmiş ve kurutulmuş hindistancevizi
Hindistan Cevizli Lokumlar

Nasıl Yapılır


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın.

Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın.

Pratik ve lezzetli bir şekilde sunulan Bursa usulü cevizli lokum tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo