ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUMLAR

Hindistan Cevizli Lokumlar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizli Lokumlar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı hindistancevizi esansı
  • 1 su bardağı rendelenmiş ve kurutulmuş hindistancevizi

Hindistan Cevizli Lokumlar Nasıl Yapılır?


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın.

Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın.

Pratik ve lezzetli bir şekilde sunulan Bursa usulü cevizli lokum tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!