ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ GEYİK BROWNİE

Geyik Brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Geyik Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 80 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Süslemek için:

  • Şeker hamuru
  • Kırmızı gıda boyası
  • Kraker
  • Kahverengi yuvarlak şekerler
  • 40 gr çikolata
  • Yarım çay bardağı çırpılmış krema

Geyik Brownie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin.
  • Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin. Eritilmiş çikolatayı ilave ederek karıştırın.
  • 22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba aktararak 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimlere ayırın. Çikolatayı eritip dilimlerin geniş olan iki tarafına fırçayla sürün ve üzerine birer kraker yapıştırın.
  • Gözleri için nohut büyüklüğünde krema sıkın ve üzerine kahverengi şeker yapıştırın.
  • Şeker hamuruna kırmızı boya karıştırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın ve dilimlerin uç kısmına yerleştirin. Süslemeyi tamamlayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!