ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ GEYİK BROWNİE

Geyik brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Geyik brownie tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 80 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Süslemek için

  • Şeker hamuru
  • Kırmızı gıda boyası
  • Kraker
  • Kahverengi yuvarlak şekerler
  • 40 gr çikolata
  • Yarım çay bardağı çırpılmış krema
  • Geyik brownie Nasıl Yapılır

    Tereyağı ve çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin.

    Yumurta, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin. Eritilmiş çikolatayı ilave ederek karıştırın.

    22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba aktararak 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimlere ayırın. Çikolatayı eritip dilimlerin geniş olan iki tarafına fırçayla sürün ve üzerine birer kraker yapıştırın.

    Gözleri için nohut büyüklüğünde krema sıkın ve üzerine kahverengi şeker yapıştırın. Şeker hamuruna kırmızı boya karıştırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın ve dilimlerin uç kısmına yerleştirin. Süslemeyi tamamlayıp servis yapın.
    Yorumlarınız

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.