ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ BALKABAKLI BİSKÜVİ

Balkabaklı bisküvi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı bisküvi tarifi için malzemeler

  • Sable hamuru için150 gr margarin4 çorba kaşığı pudraşeker1 limonun rendelenmiş kabuğu1 paket vanilya1 çay kaşığı ucu tuz2 yumurtanın sarısı2.5 su bardağı unÜzeri için1 yumurtanın akı2 çorba kaşığı balkabağı püresi

Balkabaklı bisküvi Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Oda ısısında bekletilmiş margarin, pudraşeker, rendelenmiş  limon kabuğu, vanilya ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle ezin ve karıştırın.

Yumurta sarılarını ilave edip malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında
bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Yarısını yuvarlak bisküvi kalıbıyla
kesip kalanları ortası delik yıldız ve çiçek şekilli kalıplarla kesin.

Hazırladığınız yuvarlak hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürüp
şekilli hamurları yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp soğuması için bekletin.

Balkabağını küp şeklinde doğrayıp tencereye alın.Üzerine tozşekeri serpip iyice yumuşayana kadar haşlayın.Çatalla ezip püre yapın. Soğumaya bırakın.

Kurabiyelerin ortasına balkabağı püresini çay kaşığı ile ilave edip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.