Balkabaklı Bisküvi

Balkabaklı Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Balkabaklı Bisküvi için

Malzemeler

  • Sable hamuru için150 gr margarin4 çorba kaşığı pudraşeker1 limonun rendelenmiş kabuğu1 paket vanilya1 çay kaşığı ucu tuz2 yumurtanın sarısı2.5 su bardağı unÜzeri için1 yumurtanın akı2 çorba kaşığı balkabağı püresi
Balkabaklı Bisküvi

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Oda ısısında bekletilmiş margarin, pudraşeker, rendelenmiş  limon kabuğu, vanilya ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle ezin ve karıştırın.

Yumurta sarılarını ilave edip malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında
bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Yarısını yuvarlak bisküvi kalıbıyla
kesip kalanları ortası delik yıldız ve çiçek şekilli kalıplarla kesin.

Hazırladığınız yuvarlak hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürüp
şekilli hamurları yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp soğuması için bekletin.

Balkabağını küp şeklinde doğrayıp tencereye alın.Üzerine tozşekeri serpip iyice yumuşayana kadar haşlayın.Çatalla ezip püre yapın. Soğumaya bırakın.

Kurabiyelerin ortasına balkabağı püresini çay kaşığı ile ilave edip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo