ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ BALIK KROKET

Balık Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Kroket Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr haşlanmış mezgit balığı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Mısır
  • Bezelye ve brokoli

Balık Kroket Nasıl Yapılır?

Haşlanmış balığın deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak kavurun. Sütü ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ilave edin. Yoğurup bir tepsiye yayın ve üzerine iyice bastırıp düzleştirin. Üzerini örtün ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Karışım iyice soğuduktan sonra balık şeklindeki kurabiye kalıbıyla parçalar çıkarın. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Servis tabağına brokoli, mısır ve bezelyeyle süslemeler yapın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!