ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER YEŞİL MERCİMEK PİLÂKİ

> YEŞİL MERCİMEK PİLÂKİ
6 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil mercimek pilâki tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı yeşil mercimek5 su bardağı su2 soğan2 diş sarımsak2 havuç1 patates1 çorba kaşığı domates salçası4 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı kuru nane1 limonTuz
Yeşil mercimek pilâki Nasıl Yapılır

Mercimeği akşamdan 3 bardak su ile ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.

Havuç, patates, soğan ve sarımsakları temizleyin. Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları 2-3 parçaya bölün. Havuç ve patatesi iri küp şeklinde doğrayın. Malzemeyi zeytinyağıyla birlikte mercimeğe ekleyin. Kalan suyu ilave edip tuz serpin. 20 dakika pişirip servis tabağına alın. Üzerine nane serpin. Limon dilimleri eşliğinde soğuk ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.