Salçalı Bulgur Köftesi

Bulgur köftesi, Adana’da sarımsaklı köfte olarak da bilinen yemek, Malatya’da da sıkma köfte olarak adlandırılmaktadır. Hazırsanız, nefis salçalı bulgur köfte nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Salçalı Bulgur Köftesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurtanın akı
Sosu için
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 domates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Salçalı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?
- Bulguru geniş bir kaba alın. Kimyon, kırmızı pul biber, salça, tuz ve 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edip 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca iyice yoğurun.
- Un ve yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ortasına parmağınızda hafifçe bastırın.
- 4.5 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ilave edip köfteleri ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın.
- Sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Biber salçası, rendelenmiş domates ve tuz ilave ederek 1-2 dakika pişirip köftelerin üzerine gezdirin.
- İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR