ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NOHUTLU VE FASULYELİ KABAK DOLMASI

Nohutlu ve fasulyeli kabak dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu ve fasulyeli kabak dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kabak

İç harcı için

  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 rendelenmiş soğan

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Nohutlu ve fasulyeli kabak dolması Nasıl Yapılır

Nohut ve fasulyeleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve su ekleyip haşlayın. Kabakların dışını hafifçe kazıyarak temizleyin. Enine ikiye bölüp içini oyarak çıkarın. İç harcı için gereken malzemeleri bir kaba alıp karışatırın. Kabakların içine harcı doldurun ve fırın kabına dizin. Sos için ayçiçeği yağını, domates salçasını, suyu, tuzu ve karabiberi ayrı bir kase de karıştırın. Kabakların üzerine dökün. Yemeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.