Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası

Beluga mercimeği, ıslatıldıktan ya da filizlendirildikten sonra çiğ tüketmeye çok uygun bir bakliyattır. 5-6 saat suda beklettikten sonra rahatlıkla çiğ tüketilebilen siyah mercimek koyu renginden dolayı müthiş bir antioksidan kaynağıdır. Malzemeler hazırsa, vejetaryen menülerine uygun filizlendirilmiş beluga mercimeği salatası tarifine geçebiliriz.
Farklı çeşitleri olan yeşil mercimek salatası ve maş fasulyesi salatası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı filizlendirilmiş beluga mercimeği
- 2 adet kırmızı biber (İnce kıyılmış)
- 2 adet yeşil biber (İnce kıyılmış)
- 1 adet mor soğan (Küçük doğranmış)
- Taze soğan (İnce kıyılmış)
- Maydanoz (İnce kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı kapari
- Zeytinyağı
- Tuz
- Limon
Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası Nasıl Yapılır?
- Beluga mercimeğinin filizlendirilmesi; Beluga mercimeğini 5-6 saat suda (kefirli su ya da peyniraltı suyu) beklettikten sonra süzgece alıp üzerini ince pamuk bir bezle örtün.
- 8 saatte bir, sudan geçirip suyunu iyice süzün ve üzerini yine örtün. Bu şekilde ikinci gün siyah mercimekler filizlenecektir.
- Filizlendirilmiş siyah mercimekleri salata tabağına alın.
- Üzerine soğan, kapari ve yeşillikleri ilave ettikten sonra zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek tatlandırın.
- İstediğiniz tabağa alıp servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR