ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FALAFEL VE HUMUS

Falafel ve humus

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Falafel ve humus tarifi için malzemeler

Falafel için

  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4~6 yemek kaşığı un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Humus için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Falafel ve humus Nasıl Yapılır

Bu özel tarifi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Falafel için, nohutları haşlayıp süzün. Maydanoz, soğan, sarımsak, kişniş, nohut, pul biber, tuz ve kimyonu püre olana kadar mutfak robotunda çekin. Derin bir kaba aldığınız karışımın içine kabartma tozu ve unu ekleyip elinizle yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar un ilave ederek karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Cevizden biraz ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tavada kızgın yağda kızartın. Humus için, nohutu bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün haşlayıp kabuklarını çıkarın. Mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz ve kırmızı pul biberi bir kapta karıştırıp nohut püresine ilave edin. Zeytinyağı ve limon suyunu azar azar ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp falafel ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.