ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ERMENİ USULÜ FASULYE PİLAKİ

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Şef Aydın Demir'den yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir salata tarifi. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan fasulye pilakiyi, bu kez Ermenistan mutfağındaki versiyonuyla sizlerin beğenisine sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, Ermeni usulü fasulye pilaki tarifine geçebiliriz.

Barbunya pilaki ve fırında bamya pilaki tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr Battal fasulye (haşlanmış) bir gün önceden ıslayın ve haşlayın.
  • 300 gr sızma zeytinyağı
  • 500 gr kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 10 diş sarımsak  (julyen doğranmış)
  • 2 adet domates (julyen doğranmış)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 100 gr kereviz sapı (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fasulyeleri akşamdan ıslayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyun. İçerisine fasulye, kereviz, soğan ve sarımsağı ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.
  • Daha sonra geriye kalan malzemeleri de ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  • Üzerine 1-2 parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip yağa binene kadar kapalı kapalı bir şekilde pişirin.
  • Fasulyeler pişip yağa bindikten sonra, tencerede soğumaya bırakın.
  • Soğuyan yemeği servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!