Fasulye Pilaki

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Fasulye Pilaki Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 demet kum havucu
- 7~8 diş sarımsak
- 1 soğan
- 2 domates
- 3~4 sivri biber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 patates
- 1 kereviz ve yaprakları
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tuz
- Karabiber
Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır?
Kuru fasulyeleri bir gün önceden ıslatın. Havuçları yeşilliklerinden ayırıp yıkayın ve zar şeklinde doğırayın. Sarımsakları ve soğanı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. Patates, kereviz ve yapraklarını temizleyip yıkayın ve zar şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
Fasulyeleri iyice yıkayıp bir tencereye alın. Domates, biber, sarımsak, soğan, havuç, karabiber, zeytinyağını ve yeterince sıcak suyu fasulyeye ekleyip pişirmeye başlayın. Fasulye ve havuçlar yarı yarıya piştiğinde patates, kereviz, yaprakları ve maydanozu ilave edin. Son olarak tuz ve tozşeker serpin. Tüm malzemeler pişince ocaktan alın. Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Nefis barbunya pilaki tarifine de göz atın.

Dergide bu ay neler var?