Domates Soslu Bulgurlu Pazı Sarması

Domates Soslu Bulgurlu Pazı Sarması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domates Soslu Bulgurlu Pazı Sarması için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 demet pazı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1/5 demet taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon

Sosu için

  • 4~5 rendelenmiş domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Soslu Bulgurlu Pazı Sarması

Nasıl Yapılır

Sosu için, ayçiçek yağını ısıtın. Yağ ısınınca rendelediğiniz sarımsağı, domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pazı sarması için derin bir kaseye ince bulguru, kıymayı, rendelenmiş veya çok ince doğranmış soğanı, sarımsağı, domates salçasını, ince kıyılmış maydanozu, taze naneyi, baharatları ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Pazıların saplarını yapraklarından kesip ayırın. Yapraklarını kaynayan suda 1 dakika bekletip hemen alın. Süzgeçte sularının süzülmesini sağlayın. Pazı yapraklarının uç kısımlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sarın. Pişmekte olan sosun üzerine dizin. Sarmaların üzerine tabak yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sarmaları servis tabağına sosu ile birlikte alın. Servis yapın.

 Farklı versiyonu için, lorlu pazı sarması tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo