ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ YOĞURTLU VE FASULYELİ ARAPSAÇI ÇORBASI

YOĞURTLU VE FASULYELİ ARAPSAÇI ÇORBASI

Yoğurtlu ve fasulyeli arapsaçı çorbası
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu ve fasulyeli arapsaçı çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı fasulye (Bir gün önce suda bekletilmiş)
  • 1/2 demet körpe arapsaçı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
  • Su
Yoğurtlu ve fasulyeli arapsaçı çorbası Nasıl Yapılır

  • Arapsaçını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Fasulyeyi 4 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar haşlayın.
  • Yoğurdu, un ve 8 bardak su ile beraber bir tencereye alın. İyice çırpın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca önceden haşlayıp süzdüğünüz fasulyeyi ve arapsaçını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin (Katılaşırsa sıcak su ekleyebilirsiniz).
  • Sosu için soğanları ince ince kıyın. Bir tavaya tereyağı ve soğanları aktarın. Soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar kızartın. Soğanlar kızarınca naneyi ve kırmızıbiberi ekleyin ve altını kapatıp çorbaya ilave edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.